Παραγωγή Κρασιού Στο Σπίτι - Μέρος B

Παραγωγή Κρασιού Στο Σπίτι - Μέρος Β

4. Φωτισμός
Η σωστή κάβα πρεπει να ειναι σκοτεινή, για αυτό λοιπόν θα πρέπει να έχουμε τοποθετήσει λυχνίες πυρακτώσεως μικρής ισχύος, π.χ. 25 watt, αποκλείοντας εντελώς το άμεσο ηλιακό φώς.

5. Οσμές
Στο χωρο της αποθήκευσης δεν αποθηκεύουμε τίποτα άλλο, ιδιαιτέρα υλικά ή αντικείμενα με έντονη οσμή.
Η ιδανική κάβα πρέπει να είναι υπόδειγμα καθαριότητας. Για παράδειγμα, αν ένα μπουκάλι σπάσει στο πάτωμα, θα πρέπει να προβούμε άμεσα στον καθαρισμό, διαφορετικά μπορεί να γίνει ανάπτυξη μικροβίων με την πιθανότητα να επηρεαστουν και τα αλλα κρασιά της κάβα σας παρα την ύπαρξη φελλών και καψυλλίων.

6. Κραδασμοί
Αν η κάβα βρίσκεται κοντά σε σημείο με έντονες κραδασμικές δραστηριότητες, η ισορροπία του κρασιού παρεμποδίζεται. Το κρασί μας θα πρέπει να μην ανακινείται συχνά κατα τη διάρκεια της φύλαξης διότι αλλοιώνεται η σύσταση του.

Τελειώνοντας την περιγραφή θα ηταν σωστό να προλάβουμε μια πιθανη ερώτηση των εδιαφερόμενων.
Τα καταστήματα καβας πληρούν αυτές τις προδιαγραφες;
Είναι προφανές πως τα περισσότερα, όχι υπό κανονικές συνθήκες, όμως η παραμονή των φιαλών στα καταστήματα είναι βραχυχρόνια, και γι’ αυτό κανείς δεν συζητά για συνθήκες παλαίωσης του κρασιού.

Επικοινωνία

Μιχάλης Ι. Πρέσσας
Εμπορία Ειδών Εμφιάλωσης

Διεύθυνση:
Αγ. Τρύφωνος 33-35, 14562, Κηφισιά

Τηλέφωνo:
210 5236249

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Καταχωρήστε το e-mail σας και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα μας: